logo

Introductie toervaren


Vanwege beperkingen door het Coronavirus gaat de cursus van 2020 gaat helaas niet door. De eerstvolgende cursus staat gepland voor april/mei 2021.De bedoeling van de cursus is om vertrouwd te raken met kajak en peddel. Je leert een aantal technieken om ook met wat zwaarder weer goed en vooral veilig uit de voeten te kunnen. Daarnaast krijg je een eerste indruk van de vele wateren (de Dommel, Aa, Linge, Waal, Essche Stroom, Raam, etc.) die er in de omgeving van Den Bosch zijn.

Je zal merken hoe verrassend mooi Brabant is vanaf het water, en hoe lekker het is om 's avonds ook buiten te zijn. Als laatste maak je kennis met onze vereniging, wie we zijn, de sfeer en wat we doen.

De cursus bestaat uit de volgende dagen en onderdelen:

  • Donderdag 29/04 om 19.45u - Kennismaken met de club, stukje materiaalkennis en vaarregels, leren in- en uit stappen zonder nat te worden, rechtuit varen en bochtjes maken.
  • Donderdag 06/05 om 19.45u - Aandacht voor techniek, efficiënt keren en zijwaarts verplaatsen.
  • Donderdag 13/05 om 19.45u - Kort toertochtje op de Aa richting het centrum van Den Bosch. Onderweg herhalen we de oefeningen van de vorige dagen.
  • Donderdag 20/05 om 19.45u - Hoge en lage steun om ook bij slecht weer, golven en op wild water overeind te blijven.
  • Dinsdag 25/05 om 18.45u - Een echte toertocht op de Dommel bij Kasteren, samen met bestaande clubleden om kennis te maken.
  • Donderdag 27/05 om 18.30u - De waaghalzen krijgen de kans om kennis te maken met wild water kajakken bij de stuw in Veghel.
  • Ten slotte organiseren we middag open kano-basistechniek. Hiervan staat de datum nog niet vast, maar het wordt in ieder geval een zaterdag- of zondagmiddag.

We starten iedere avond bij ons clubhuis en gaan door tot ongeveer 21.30 uur, aansluitend is er gelegenheid om in het clubhuis na te praten.

De kosten voor de totale cursus bedragen 70 euro inclusief het gebruik van een kano, peddel en zwemvest.

Na de cursus kun je voor de rest van het seizoen voor 30 euro lid worden en mag je direct meevaren met de tochten op dinsdagavond en zater- en zondagen met de toergroep. Dat kan met materiaal van de verenging, of met je eigen kajak als je die hebt. Ga je liever open kano-, wildwater- of brandingvaren neem dan contact met ons op.

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar info@kanovrienden.nl. Zorg dat je er op tijd bij bent, we hebben een beperkt aantal plaatsen en zitten al vroeg in het jaar vol. Voel je ook vrij om eventuele vragen te stellen die je hebt over de club, de cursus of lidmaatschap.