logo

Introductie wildwatervaren

Er staat dit jaar geen wildwater introductiecursus op het programma. Mocht je interesse hebben in een introductiecursus laat het ons dan weten via info@kanovrienden.nl. Mogelijk kan je in een verkort programma meedraaien. Hieronder het programma zoals we dat draaiden om een beeld te krijgen wat de cursus inhoudt.

De instap houden we laag. We gaan varen op eenvoudig wildwater (categorie 1-2). Maar ook dat kan je zo spannend maken als je zelf wilt. Je moet niet bang zijn om een keer om te slaan, en durven de uitdaging aan te gaan. Dan kan je ontzettend veel plezier beleven aan deze tak van sport.

De eerste 2 sessies zijn in of in de buurt van ’s-Hertogenbosch en kunnen eventueel ook door de week plaatsvinden (in de vroege avond). De laatste 3 sessies zullen zeker in een weekend vallen, dan gaan naar de Ardennen, naar zee (brandingvaren) of naar het wildwaterbaantje in Hardenberg, waar je het geleerde in praktijk kan brengen.

De cursus zal gegeven worden eind april en mei. De exacte data zullen worden afgestemd met de deelnemers (zoveel mogelijk rekening houdend, met ieders mogelijkheden en onmogelijkheden).

We stellen één eis. Je moet wel goed kunnen zwemmen. Verder is het erg handig als je al enige kano-ervaring hebt, dat wil zeggen dat je op vlak water aardig vooruit komt. Gezien de periode dat we gaan is een surfpak ook aan te raden. Heb je die nog niet kijk dan eens op internet, daar kan je vaak voor een paar tientjes iets op de kop tikken. Heb je een eigen boot, dan is dat helemaal mooi. Zo niet dan heeft de club nog enkele bootjes liggen die je kan huren. Om de trainingen en de logistiek enigszins overzichtelijk te houden, is het maximaal aantal deelnemers gesteld op 10.

Aan de cursus kunnen BKV-ers deelnemen, en mensen van buitenaf. Deelname is voor de leden gratis, afgezien van eventuele huur van materiaal en de vervoerskosten. Voor niet-leden zijn de kosten 50 euro. Dat is dan inclusief huur materiaal, maar exclusief kleding en exclusief de vervoerskosten. Ben je niet-lid en heb je een eigen boot, dan betaal je 35 euro, plus de vervoerskosten (en zorg je uiteraard ook voor eigen kleding).