logo

Open kanovaren

De open kano kent de volgende activiteiten, die elk jaar terugkomen:

Het zwembad
Een BKV clubactiviteit waar ook met open kano’s vaartechnieken en reddingstechnieken geoefend worden.

Kampeerweek
Er wordt 2 keer per jaar een kampeerweek gehouden met open kano’s. In Mei/Juni en in Augustus/September gaan de open kano-vaarders een week varen in het buitenland. De open kano’s zijn heel geschikt om wat meer bagage mee te nemen als een gewone kano en daar wordt goed gebruik van gemaakt. Alle kampeerspullen gaan mee en voldoende proviand en dan wordt er ergens in Europa een mooie rivier afgevaren. Frankrijk (de Allier en de Tarn), Polen (de Slupia) en Zweden (de Klaralven) zijn inmiddels al bezocht.

Dagtochten
Soms alleen met open kano’s, maar ook samen met de snellere vaarders van de toerploeg worden er voornamelijk in Nederland dagtochten gevaren. De Grensmaas, de Linge en de Biesbosch zijn bekend terrein geworden. Met vaarders van het Engelse open kano forum SOTP (Song Of The Paddle) wordt er ook regelmatig iets afgesproken en samen gevaren.

Open Kano treffen
Natuurlijk zijn de BKV open kano-vaarders elk najaar in september op het grootste Nederlandse open kano treffen te vinden. In de Weerribben komen dan 3 dagen open kano-vaarders uit Nederland, België, Duitsland en Engeland bijeen om gezellig te kletsen, te peddelen, nieuwe spullen te bekijken en te kopen en om de diverse workshops te volgen.

Wintertocht
De meer geharde open kano-vaarders gaan in Januari/Februari een paar dagen winterkamperen bv op de wild kampeerplek in de Biesbosch. Varen in de sneeuw en ’s-nachts in je tentje….