logo

toervaren

De toeractiviteiten van de BKV zien er globaal als volgt uit:

Dinsdagavond toeravond
Van april tot oktober wordt elke dinsdagavond een tocht gevaren. Deze tochten variëren van rustig op bijvoorbeeld Aa, Dommel, Linge, Utrechtse Vecht, Biesbosch en Maas tot wat uitdagender op de Waal en Maas.

De tochten zijn of een zogenaamd "heen en weertje" met het zelfde vertrek en eindpunt of een tocht met een verschillend vertrek- en eindpunt. Dit is afhankelijk van het water waarop we die avond varen.

Doordat het in begin van het seizoen korter licht is,kunnen we dan minder lang varen en zit er ook een logische opbouw in het seizoen.

Tochten op zaterdag of zondag
In het hele zeizoen wordt er om de week een langere tocht gevaren op zaterdag of zondag. Het varieert van Loosdrechtse of Vinkeveense Plassen, de Giessen, Vlist, Grensmaas of Angesteltoute, en dergelijke. We vertrekken op tijd en genieten van de mooie route, de natuur en de omgeving. We nemen onze eigen koffie, lunch e.d. mee en soms is er aan het einde van de tocht een mooi terras met een koud biertje.

Weekenden
Eenmaal per jaar is er een trektocht en eenmaal een kampeerweekend van meestal vrijdag tot en met zondag. Tijdens een trektocht verblijven we iedere nacht op een andere camping en nemen onze eigen spullen (tent, slaapmat en slaapzak, lunch, etc.) in onze kano mee tijdens de route. Bij het kampeerweekend staat onze tent, camper of caravan op een vaste camping en maken we van daaruit verschillende tochten.

Er wordt gevaren in een van de waterrijke gebieden van Friesland, Overijssel of Noord Holland zoals Wieden en Weerribben (Overijssel), IJssel, Noord-Hollands poldergebied en wat de leden zelf nog verzinnen maar ook de tocht over de Lahn in Duitsland was prachtig.

Winterseizoen
Van oktober tot april zijn er geen vaste vaaravonden. Toch is de toergroep dan actief. Ondanks het koudere weer wordt ook het water opgezocht. Wat te denken van een kanotocht door de ondergelopen Waal- of Maaspolders, een besneeuwde Biesbosch of een halfbevroren Bossche stadsgracht? Wie en of er gevaren wordt hangt af van het weer, of het kan en wie het initiatief neemt.

Introductiecursus
Voor mensen met belangstelling voor het kanovaren wordt in het voorjaar (april of mei) een introductiecursus gegeven. Tegen een kleine vergoeding worden er gedurende vijf avonden kano-oefeningen gedaan en korte tochten gevaren. Hierna kunnen de cursisten zich aansluiten bij de tochten van de toerploeg op de dinsdagavonden.

Stuur een e-mail naar info@kanovrienden.nl voor meer informatie of om jezelf aan te melden.