logo

Wildwatervaren

De BKV kent de volgende wildwateractiviteiten die elk jaar terugkomen:

Het wildwater-weekend
We organiseren 2 maal per jaar een (wildwater-) weekend. Kijk voor meer informatie hierover onder het kopje: clubactiviteiten.

De wildwaterweek
Meestal wordt deze eind juni, begin juli gehouden. De wildwatergroep van de BKV is dan te vinden in Frankrijk, Italië, Slovenië, Oostenrijk, Spanje of een andere plek waar voldoende water is (dat hebben we intussen wel geleerd). Een keer in de paar jaar proberen we de week te combineren met het bevaren van de "Grand Canyon du Verdon", de prachtige kloof in de Provence.

Het zwembad
Eigenlijk meer een clubactiviteit, maar de trainingen zijn wat meer op wildwatervaarders gericht. Voor meer informatie hierover, kijk onder het kopje clubactiviteiten.

Brandingvaren
Zeker in het najaar (als de zee nog lekker warm is), zijn we te vinden op de Noordzee om te brandingvaren. Maar ook in het voorjaar laten we een goede branding niet onbenut.

De wildwaterbaan in Zoetermeer
Sinds oktober 2006 kan de wildwaterploeg ook terecht op de wildwaterbaan in Zoetermeer. Wildwatervaren in de achtertuin.

Dagtochten
In de winter, als het lekker regent en koud is, zoeken we nog wel eens een Belgisch of Duits riviertje op. Onze favorieten zijn de Ruhr en de Boven-Lesse, maar we varen ook de Amblève, de Salme, de Aisne, de Ourthe en dergelijke.